Наша діяльність

В Костянтинівському ВПУ відбувся гастротур по Україні

Гастрономічний туризм – один з найпопулярніших видів туризму у Світі. Всі люди Землі полюбляють подорожі, тим паче, якщо ці подорожі ще й смачні. В Україні такий вид туризму з’явився не так давно, але вже в наш час він набирає обертів, як серед українців, так і серед туристів з інших країн.

У стінах ДНЗ «Костянтинівського ВПУ» вже стало доброю традицією проведення тижнів або декад з професії «Кухар. Кондитер». Цього року декада проводилася з 11 по 20 листопада та була присвячена кулінарному туризму в Україні. Протягом декади було проведено ряд заходів направлених на виховання патріотичного духу, зацікавленість у навчанні та формування професійних компетентностей майбутніх кваліфікованих робітників. Здобувачі освіти та педагогічні працівники з професії «Кухар. Кондитер» плідно працювали над створенням святкової атмосфери, майстерно демонстрували свій творчій та професійний потенціал.

На ранковій лінійці здобувачі освіти з групи 1-1, майстер виробничого навчання Тіхонов Олексій Вікторович та викладач спеціальних дисциплін Ушкварок Людмила Петрівна розповіли всім присутнім про гастротури по Україні та Світі, ознайомили з планом проведення кулінарної декади в Костянтинівському ВПУ, провели вікторину із розіграшом солодких призів.

Майстер в/н Денісова Валентина Володимирівна разом із групою 2-1 побували на екскурсії до «Школи кухарського мистецтва» Бориса Колеснікова у місті Костянтинівка та прийняли участь у майстер-класі по приготуванню страв з використанням інноваційних технологій. Здобувачі освіти отримали позитивні враження та навчились готувати супи-пюре із гарбуза і багато іншого. Всі охочі мали змогу відтворити отримані знання з приготування страв у реальному часі.

Перетятько Ніна Миколаївна майстер в/н провела майстер-клас та поділилася своїм досвідом по приготуванню карбонату індички запеченого із сухофруктами методом фламбування.

Здобувачі освіти всіх курсів з професії «Кухар. Кондитер» змагалися між собою в кулінарному конкурсі професійної майстерності «Яєчна феєрія» та підготували оригінальні рецептури по приготуванню страв з використанням новітніх технологій. Відповідальною за проведення заходу була майстер виробничого навчання Лук’янчикова Єлизавета Олександрівна. Учасники конкурсу приготували страви із яєць та успішно презентували їх гостям. Гості були приємно здивовані різноманітністю смаків у стравах.

Бобровська Олена Миколаївна та здобувачі освіти групи 3-1 ознайомили всіх присутніх з історією виникнення національних страв та виробів в різних регіонах України та провела вікторину «Смачна подорож Україною». Здобувачі освіти, які приймали активну участь у вікторині, отримали солодкі призи.

Викладач спецдисциплін Ушкварок Людмила Петрівна, майстер виробничого навчання Тіхонов Олексій Вікторович та здобувач освіти з групи 3-1 Черник Вікторія провели семінар-практикум з використанням інтернет-технологій «Арт-візаж в сучасній кулінарії». Всі охочі мали можливість подивитися захід у режимі реального часу за допомогою онлайн транслювання через соціальну мережу «Facebook». Семінар-практикум був спрямований на підвищення рівня професійної підготовки та майстерності, престижу професії кухаря, виявлення обдарованої молоді.

Денісова Валентина Володимирівна, майстер виробничого навчання провела заключний інструктаж уроку виробничого навчання по темі «Приготування сучасних десертів України». Здобувачі освіти отримали багато корисного досвіду по приготуванню сучасних десертів.

На завершення декади майстри виробничого навчання Фомич Людмила Олександрівна та Фомич Світлана Михайлівна організували виховний позакласний захід «Гастротур по Україні», в якому були представлені особливості української кухні по регіонам. В заході приймали участь всі групи та майстри в/н з професії «Кухар. Кондитер». Гості заходу отримали багато цікавої інформації, позитивних емоцій та відчуття гордості за найщедрішу та найгостиннішу країну - Україну.

Члени методичної комісії з професії «Кухар. Кондитер» підвели підсумки проведення кулінарної декади «Гастротур по Україні» в бесіді за круглим столом.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…