Наша діяльність

Тиждень суспільно-гуманітарних предметів: «Згадаєш про хороше і зрозумієш: це весна!» 2021

Напередодні весни, коли на зміну пейзажу з покритими снігом деревами прийшла ніжна акварель весни, хто як не гуманітарії піднімуть настрій та надихнуть на добрі справи!

Захід, присвячений Міжнародному дню рідної мови «Мова кожного народу неповторна і своя» відкрив тиждень, адже мова - це основа нашого життя. Ведучі Литовка Катерина та Шевченко Олеся розповіли про мови, якими розмовляють в Україні. Майбутні перукарі читали вірші, проводили вікторину, переглядали цікаві факти про рідну українську мову, відеопривітання, підготовлене учнями старших курсів училища, слухали реп про мову.

Протягом усього тижня всі згадували про 150-річний ювілей Лесі Українки: книжкова виставка у вестибюлі училища «Уклін величній Лесі Українці», підготовлена бібліотекарем І.М.Устіновою, виховні години в групах , бо вона заповідала: «Будуть приходити люди, вбогі й багаті, веселі й сумні, радощі й тугу нестимуть мені, їм промовляти душа моя буде…». 25 лютого, в день народження великої поетеси, шанувальники її творчості зустрілися в літературній вітальні.

Учні третього курсу Бистрова Дарья, Алтухова Тетяна, Балан Микита перегорнули сторінки усного журналу «Дочка Вкраїни Леся Українка  в слові спалахнула, як зоря». Вірші, пісні на слова Лесі, чудовий фільм про кохання до Мержинського зворушили серця слухачів, заставили зрозуміти, що сила людини у її дусі, в чистоті духовній, в її міці. Знавці історії, майбутні кухарі другого курсу змагалися в інтелектуальній грі «Україна у числах та цифрах». Викладач Л.О.Фомич відзначила переможців, а цікаві цифри та числа запам’ятаються надовго! Брейн-ринг з громадянської освіти «Інтерактивний світ» викладач Ф.С.Земцов підготував для тих, хто хоче дізнатися як побудувати процвітаючу, справедливу і успішну Україну. У рік обрання новим президентом США Джо Байдена викладач К.С.Земцов організував інтерактивну гру «Президентство в Америці». Розповідь про політичний устрій США, он-лайн гра «Відгадай президента», відео питання про президентів та перших леді ознайомили з політичним життям Штатів.

Викладачі методичної комісії суспільно-гуманітарних предметів підбили підсумки тижня: « Учитися учням легко, коли учитися цікаво!»

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…