Наша діяльність

Кухарі ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище» шукають нові смаки в кулінарії

На виконання річного плану роботи ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище» з 05.03.2021 р. по 12.03.2021 р. пройшов тиждень «У пошуках нових кулінарних смаків» з професії «Кухар. Кондитер»
Розпочався тиждень інформаційним вісником з фотовиставкою про підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників та здобувачів освіти в кулінарному напрямку за останні роки.

Вівторок запам’ятався здобувачам освіти з групи 1-1 та педагогічним працівникам презентацією STEAM-проєкту «Інноваційний підхід у виробництві пельменів та вареників». Майстер в/н Олексій Тіхонов разом із здобувачами освіти групи 1-1 досліджували власні винаходи та наробки у приготуванні пельменів і вареників з новими смаками, як у технології приготування фаршів та начинок, так і приготуванні тіста для них.

Результат приголомшив всіх учасників проєкту. Розроблені рецептури нових пельменів, вареників, равіолі та хінкалі здивували їхніми новими формами та смаками. Розроблені технологічні карти винаходів можна використовувати у сучасному виробництві заморожених напівфабрикатів з прісного тіста.

В середу Людмила Ушкварок, викладач спецдисциплін провела чергове засідання гуртка «Господарочка» з професії «Кухар. Кондитер» і поділилась своїм досвідом та інноваціями у приготуванні млинців, показала членам гуртка нові форми подачі смачних виробів. Це дало змогу здобувачам освіти вивчити нові професійні компетентності та розвити креативні навички за даною темою.

Здобувачі освіти з професії «Кухар. Кондитер» у четвер змагалися між собою знаннями з історії кулінарії. Відповідальні за проведення заходу були майстри в/н Людмила Фомич та Валентина Денісова. Інтерактивна вікторина-гра «Україна смакує!» була проведена під гаслом «Нове пізнавай і весело грай!». Здобувачі освіти 2 і 3 курсів провели незабутньо час та розвили навички комунікативності, швидкого реагування у нестандартних ситуаціях, професійні і ключові компетентності.

На завершення тижня «У пошуках нових кулінарних смаків» майстер в/н Олена Бобровська та викладачі спецдисциплін Людмила Ушкварок та Олексій Тіхонов провели семінар-практикум «Приготування чебуреків з використанням інноваційних технологій». Головною метою заходу стало розповсюдження кращого інноваційного досвіду педагогів в професії «Кухар. Кондитер».

За час проведення тижня педагогічні працівники обмінялись кращим педагогічним досвідом роботи, продемонстрували високий рівень професіоналізму. Всі заходи проведені на високому методичному рівні та з дотриманням протиепідеміологічних обмежень під час пандемії короновірусної хвороби.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…