Наша діяльність

Тиждень з професії «Кухар. Кондитер» «Україна моя – хлібосольна»

У стінах ДНЗ «Костянтинівське ВПУ» вже стало доброю традицією проведення тижнів з різних професій. З метою національно-патріотичного виховання учнів, з 30 жовтня по 3 листопада пройшов тиждень «Україна моя - хлібосольна» з професії «Кухар. Кондитер».

Протягом тижня учні та педагогічні працівники плідно працювали над створенням святкової атмосфери, учні майстерно демонстрували свій творчій та професійний потенціал у підготовці заходів пов’язаних з українськими стародавніми традиціями у приготуванні національних страв та виробів.

Розпочався тиждень урочистим відкриттям: на ранковій лінійці учні розповіли про роль професії «Кухар. Кондитер» в житті українців, провели гру «Ванілька». Переможці гри отримали солодкі призи. Майстер в/н Фомич Людмила Олександрівна разом з учнями 3-1 підготували радіо-газету за темою «Найулюбленіші страви українців». Відкритий урок виробничого навчання за темою «Приготування солодких страв з овочів» провела майстер в/н Бобровська Олена Миколаївна.

Вівторок запам’ятався учням та педагогічним працівникам позакласним заходом «Ой, варенички», який організувала майстер в/н Перетятько Ніна Миколаївна разом з учнями групи 2-1. Майстри в/н Денісова Валентина Володимирівна та Фомич Світлана Михайлівна показали майстер-клас « Приготування напоїв та закусок для фуршету».

В середу майстер в/н Фомич Людмила Олександрівна провела конкурс професійної майстерності «Пан-Вінегрет», в якому прийняли участь шість учнів. Переможницею стала учениця групи 2-1 Нікітченко Вікторія.

Майстри в/н Бобровська Олена Миколаївна та Фомич Світлана Михайлівна організували зустріч з випускниками училища, які працюють на підприємствах ресторанного гоподарства: ресторани «Комільфо» та «Euro-City».

У четвер викладач спецдисциплін Ушкварок Людмила Петрівна та майстер в/н Тіхонов Олексій Вікторович провели відкритий бінарний урок-конференцію «Технологія приготування українських національних кондитерських виробів» з використанням комп’ютерних технологій.

Завершили тиждень майстер в/н Денісова Валентина Володимирівна разом з учнями груп 1-1, 4-11, 4-19 розважальною програмою «Україна моя – хлібосольна». Учні та педагогічні працівники «смачної» професії подарували глядачам приємні, позитивні відчуття професійного свята та гарний настрій. Наприкінці вистави глядачі та учасники програми «розділили смак» національних кулінарних виробів, а члени методичної комісії підвели підсумки проведення тижня.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…