Наша діяльність

ВІДЗНАЧЕННЯ 460 РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ГАЛІЛЕО ГАЛІЛЕЯ

З 12.02.2024 по 16.02.2024 року в ДНЗ "Костянтинівське вище професійне училище" були проведені різноманітні заходи щодо відзначення 460 річчя від дня народження Галілео Галілея - італійського вченого, одного із засновників класичного природознавства, автора фундаментальних відкриттів з фізики та астрономії.

Викладачем фізики і астрономії Наталією КАМАНОВОЮ були проведені тематичні уроки-презентації: «Всесвіт, який відкрив Галілео Галілей» (група 2-7), «Галілео Галілей і Флоренція» (група 2-1), «Досягнення і трагедії геніального фізика» (група 3-1), «Той, що озброїв астрономію» (група 3-2), а також перегляд відеороліка «Галілео Галілей. Історія і факти» (група 1-4). Здобувачі освіти із зацікавленістю знайомились з фактами біографії вченого та науковими дослідженнями Галілея.

Викладач фізики Ірина ОРЧЕЛОТА провела в групах 1-5; 1-8; 2-СЗ; 3-СЗ; 3-К; 3-ОД пізнавальні заходи під гаслом «Галілей – 460!»: презентації, фільми про біографію, винаходи великого італійського вченого епохи Відродження, про цікаві факти його життя та значення відкриттів, винаходів, спостережень, експериментів для розвитку науки фізики, астрономії, математики, філософії, мистецтва, літератури тощо.

Загальний висновок, який робили учні наприкінці кожного уроку щодо внеску Галілео Галілея у розвиток астрономії та науки загалом - його ідеї далеко випередили науку того часу, а відкриття збагатили різні галузі знань.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…