Наша діяльність

В ДНЗ "Костянтинівське вище професійне училище" відзначили свято дня народження числа Пі

14 березня – неофіційне свято дня народження числа Пі, яке започаткував американський фізик Ларрі Шоу, а тепер цей день відзначають любителі математики з усього світу. До відзначення цієї дати долучається і Костянтинівське вище професійне училище. В цьому році у рамках цього свята викладачами математики та фізики було проведено тиждень, присвячений найвідомішій математичній константі.

З цієї нагоди викладач фізики, Ірина Орчелота, провела онлайн заходи «Таке відоме та невідоме, загадкове і таємниче число Пі» у групах 3-К, 3-ОД, 2-СЗ, 2-ОД, 2-К, 1-СЗ, на яких здобувачі освіти ознайомились з історією відкриття числа Пі, цікавими фактами про число Пі, галузями застосування, перевірили свої знання про число Пі, із задоволенням відповіли на питання вікторини та виконали інтерактивні вправи. Були представлені найкращі творчі роботи з числом Пі, які виконали здобувачі освіти: Разуваєв Гліб - малюнок (гр. 1-СЗ), Костюков Микита, Лебедев Владислав, Прищепа Олександр, Сідельніков Олександр -Пі-салати, Пі-печиво, Пі-млинці (гр. 2-СЗ), відеопрезентацію Зибінська Дар’я (гр. 2-К), Рябіцька Юлія - малюнок, Понікаренко Катерина - колаж (гр. 3-ОД).

13 і 14 березня викладач математики, Ольга Горіна, з учнями груп 1-СЗ та 2-1 переглядали відеоролики «Історія числа «Пі»», «Що означає число «Пі»» та поринули в чудовий світ музики числа «Пі». 14, 15 та 16 березня було проведено пізнавальний захід «Число «Пі» або історія довжиною в 4000 років» із здобувачами освіти груп 1-1, 2-4 та 3-1. Беручи участь у цьому заході, діти поглибили та розширили свої знання з предмету «Математика». На протязі тижня здобувачі освіти демонстрували свої творчі роботи, присвячені числу Пі.

14 і 15 березня викладач фізики, Наталя Каманова, провела інформаційні хвилинки «З чого починається фізика або як пов’язані Ейнштейн та число Пі» в групах 1-1, 1-7, 2-1, 2-4, 3-1, на яких познайомила здобувачів освіти з цікавими фактами про число Пі, різними техніками для запам’ятовування числа π після коми. Здобувач освіти Богдан Іванов (група 3-1) продемонстрував свій власний рекорд із запам’ятання 43 знаків числа Пі після коми. Наприкінці учні виконували інтерактивну вправу на платформі learningapps.org/ «Що ви знаєте про число Пі?»

Викладач математики, Олена Філоненко, ознайомила здобувачів освіти з історією числа Пі, розширила кругозір шляхом популяризації знань про використання та роль в житті цієї константи. З 13 по 16 березня учням груп 3-К, 3-ОД, 2-6, 3-8, 2-ОД були представлені: презентація «Загадкове число Пі», відео «Відкриття, яке змінило обчислення π», міні-вест, відео: «Song from π!»

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…