Наша діяльність

Тиждень перукарського мистецтва « Ми – з України!»

З 06.03.23 по 10.03 23 в Костянтинівському вищому професійному училищі пройшов тиждень перукарського мистецтва під гаслом: « Ми з України!». Тиждень розпочався позакласним заходом «Золоті ножиці України». Викладачка спецдисциплін Олена Чучіна ознайомила здобувачів освіти з провідними організаціями перукарів світу та України. Майбутні перукарі дізналися про різні форми самоосвіти з перукарського мистецтва, про проведення сучасних конкурсів та змагань на різних рівнях та про досягнення української перукарської школи. Всі учасники заходу з цікавістю долучилися до інтерактивної STEAM гри : «Всезнайка» ,в якій проявили професійні компетентності, набуті на STEAM уроках та позакласних заходах професійної спрямованості. Кульмінацією захода стала демонстрація відео, створених самими перукарями для дівчат до 8 березня, які заходяться далеко від домівки: «Лайфхаки створення зачісок підручними засобами». Особливо активними в підготовці та участі у заході були Крістіна Антошкіна, Вероніка Іващенко, Альона Луценко ,Інна Коршунова ,Євгенія Халімова.

У вівторок майбутні перукарі прийняли участь у позакласному заході «Українські зачіски-ідеї для натхнення». Ала Забаєва- майстер виробничого навчання ,ознайомила дівчат та хлопців із сучасними українськими зачісками, які стали можливими після вивчення культурної спадщини України. Історичні зачіски-це ідея для натхнення для майбутніх фахівців індустрії краси. Свою фахову єрудицію та теоретичні знання, здобувачі освіти повністю показали в інтерактивній грі «Кейс перукаря». Дуже цікавою стала « Модна пауза з минулого»- всі поринули у подорож до минулого рідної Костянтинівки та Донбасу. Було цікаво побачити зачіски і вбрання наших бабусь і ще раз усвідомити- Донбас-це Україна. Найкмітливішими та найактивнішими стали Оля Буймістрова,Олена Лупачова,Крістіна Тополенко.
Святковий день 8 березня запам'ятався ,як день манікюру. Олена Панкова –майстер виробничого навчання провела «Манікюрний батл».Здобувачі освіти змагалися за створення кращого відеороліку з манікюрної справи. Переможцем одностайно став Тімофей Середняков.Також ,здобувачі освіти презентували свої презентації з нових манікюрних технологій. Кращою стала презентація Анастасії Третьякової. В змаганні на кращий манікюр з українською тематикою перемогла Іващенко Вероніка. На завершення заходу хлопці групи подарували дівчатам дуже зворушливі віші у їх виконанні.

В четвер здобувачі освіти разом з Валентиною Прокопенко- майстром виробничого навчання, здійснили незабутній екскурс у минуле, сьогодення та майбутнє українського національного вбрання та прикрас. Захід називався «Українка- чарівна жінка!» .Прекрасний національний одяг, шикарні прикраси для жінок, незабутні жіночі образи – все це було презентовано на заході. Яскраві презентації, відеороліки були дуже змістовними і цікавими . А родзинкою стали відеороліки майбутніх перукарок з пов'язання хустинок за національними традиціями.

Завершив тиждень захід «Українці мандрують світом». Наталія Літвінова- майстер виробничого навчання, ознайомила присутніх з сучасними світовими перукарськими салонами та послугами, які вони надають. Разом із здобувачками освіти Дар'єю Ковтун та Лізою Радіоновою ,всі побували у салонах Чехії та Німеччини. Було дуже приємно чути, що послуги салонів України ,на думку наших майбутніх фахівців, набагато краще та різноманітніше. Особливо послуги с фарбування волосся. Майстер ознайомили присутніх з сучасними техніками фарбування волосся, які стануть дуже модними у 2023 році. Учасники заходу дуже весело провели час за відгадуванням загадок на перукарську тематику.

Підсумок тижня підвела голова методичної комісії Олена Чучіна. Всі заходи тижня досягли своєї мети. Отже, знання української історії та культурного надбання завжди є і буде джерелом для натхнення майбутніх перукарів.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…