Наша діяльність

Перукарі з ДНЗ "Костянтинівське вище професійне училище" організували круглий стіл: «Інноваційний розвиток- шлях у майбутнє»

Перед сучасною українською освітньою системою постало багато викликів, які пов’язані з ескалацією російського вторгнення в Україну. Професійна освіта в умовах воєнного стану потребує чітких, швидких та вчасних рішень. Динамічні зміни, що відбуваються відповідно до сучасної соціальної ситуації у професійно-технічній освіті, спрямовані на те, щоб допомогти випускникам закладу освіти у професійному самовизначенні. У них повинні бути сформовані та розвинуті такі якості, як творчий пошук, високі професійні знання, уміння та навички, професійна компетентність.Усе це вимагає нових підходів для підготовки майбутнього кваліфікованого спеціаліста, який би був конкурентоспроможний на ринку праці. Тому підготовка майбутніх перукарів в сучасних умовах від закладу освіти вимагає створення такого освітнього середовища, яке б забезпечувало формування цих складових професійної компетентності.

Виходячи з вище означеного ,27.02.23 методичною комісією «Перукар. Манікюрник» було проведено круглий стіл: «Інноваційний розвиток- шлях у майбутнє».

Організовуючи освітній процес, викладачі та майстри виробничого навчання застосовують інноваційні методи, щоб процес навчання учнів був максимально вільним, а методика сприяла розвитку професійних компетентностей.

Нові технології не тільки створюють сприятливі умови для творчості здобувача освіти, але насамперед висувають нові вимоги до викладача та майстра виробничого навчання.

Всіма членами методичної комісії були представлені та обговорені «родзинки» у викладанні спецпредметів та проведенні уроків практичного навчання та намічені шляхи подальшого вдосконалення практичного досвіду та застосування широкого спектру програмного забезпечення та спеціалізованих додатків Інтернет-простору.

Отже, викладання перукарських дисциплін в умовах воєнного часу, вимагають часткових змін та адаптації процесу навчання до нових вимог.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…