Наша діяльність

«November Cook Fest» кулінарний фестиваль

Чи може навчання в закладах П(ПТ)О бути радісним, цікавим, активним та якісним? Відповідаючи на це питання, можна стверджувати, що життя і діяльність здобувача освіти в закладі П(ПТ)О і поза ним завжди має бути сповнене світлою перспективою та надією на успіх.

У цьому джерело гуманізації навчання. Відчуття радості завтрашнього дня — це перспектива розвитку особистості. Невипадково ще А. С. Макаренко висунув і обґрунтував ідею «завтрашньої радості», вбачаючи в ній велику спонукальну і виховну силу, що розкриває всі внутрішні потенції здобувача освіти. Через відчуття радісних перспектив відбувається рух і розвиток особистості.

У стінах ДНЗ «Костянтинівське ВПУ» вже стало доброю традицією проведення тижнів з професій. Цього року тиждень з професії «Кухар. Кондитер» був присвячений кулінарному фестивалю «November Cook Fest». Протягом тижня було проведено ряд заходів, які сприяють формуванню професійних компетентностей майбутніх кваліфікованих робітників, вихованню в учнів любові до рідної України, розширенню знань про традиції української національної кухні та кухні народів світу. Здобувачі освіти та педагогічні працівники з професії «Кухар. Кондитер» плідно працювали над створенням святкової атмосфери, майстерно демонстрували свій творчій та професійний потенціал.

Інформацію про кулінарні фестивалі в Україні та Світі розповіли всім присутнім на ранковій лінійці учні групи 4-11 та викладач спеціальних дисциплін Ушкварок Людмила Петрівна. Вони ознайомили з метою проведення фестивалю в Костянтинівському ВПУ, провели кулінарну вікторину із розіграшом солодощів та запросили всіх на відкриття фестивалю.

Відкрили кулінарний фестиваль «November Cook Fest» майстер в/н Тіхонов Олексій Вікторович та викладач хімії Дацишена Тетяна Григорівна. Вони провели майстер-клас з використанням STEAM-технологій по виготовленню цукерок швидкого приготування та релаксаційних «бомб» для ванн з харчових продуктів. Здобувачі освіти отримали багато позитивних емоцій та цікавої інформації з предметів "Технологія приготування борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства" і "Хімія". Всі охочі мали змогу приготувати цукерки у реальному часі.

Майстри в/н Бобровська Олена Миколаївна та Лук’янчикова Єлизавета Олександрівна поділилися своїм досвідом роботи по приготуванню національних виробів грецької кухні в Україні.

Учні брали участь у кулінарному міні-фестивалі «Salo-Fest» та підготували дуже багато цікавої інформації про національний український продукт - сало. Відповідальною за проведення заходу була викладач спецдисциплін Ушкварок Людмила Петрівна. Учасники фестивалю приготували страви та закуски із сала та успішно презентували їх. Гості були приємно здивовані різноманітністю смаків у стравах та закусках із сала.

Перетятько Ніна Миколаївна майстер в/н та учні групи 3-1 на позакласному заході «З сиром пироги» ознайомили всіх присутніх з історією виникнення національних борошняних виробів  України.

На відкритому уроці в/н Фомич Людмила Олександрівна та учні групи 4-19 презентували холодні закуски з риби та морепродуктів.

На завершення фестивалю «November Cook Fest»Тіхонов Олексій Вікторович організував виховний позакласний захід «Кухня народів Світу». На фестивалі були представлені національні кухні Греції, Японії, США, Індії, Білорусі та України. Глядачі отримали багато цікавої інформації, позитивних емоцій та відчуття гордості за найщедрішу та найгостиннішу країну - Україну.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…