Наша діяльність

Свято до Дня рідної мови

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.

До Дня рідної мови учні І курсу дізналися про становлення цього свята, учениця І курсу Корзюкова Дар’я зачитала вірші українських поетів; учні Ляхов Юрій, Лісничий Олександр, Філіпп Ярослав та Лиманський Миколай показали міні-виставу про красу та можливості рідної мови. Також у цей день учні перевірили свої знання у «диктанті єдності» до Міжнародного дня рідної мови.

Цей день об’єднує учнів та викладачів і показує високий прояв почуття патріотизму, любові до рідної мови та своєї Батьківщини.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…