Наша діяльність

ФУТБОЛЬНИЙ ТУРНІР ПАМ'ЯТІ САЧКО ЙОСИПА КУЗЬМИЧА

З 5 по 11 травня в ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище» проведено заходи з метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначної ролі у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловлення поваги всім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, присвячені Дню пам’яті та примирення та дня Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (Дня перемоги).

Пройшла війна стежками долі…
Пройшла війна стежками долі
Там, де тепер цвітуть сади,
Де хліб росте на мирнім полі,
Війна залишила сліди.
Вогонь війни спалив чимало
І юних доль, і чистих мрій.
Лише надія не вмирала,
Коли солдати йшли у бій.
Вітчизну рідну захищали
Вони від хижих ворогів,
Життя любили та вмирали
За рідний дім, за матерів.
І пам'ятник бійцю-солдату,
Нагадує травневу дату –
ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ в тій війні.

З нагоди цього свята в Костянтинівському професійному училищі було проведено наступні заходи: урочиста ранкова лінійка, проведення єдиного уроку «Ви у нащій пам`яті назавжди», участь у міському заході «Пам'ять завжди живе», футбольний турнір ім. Героя Радянського Союзу Сачко Йосипа Кузьмича- почесного випускника училища, льотчика 51-го мінно-торпедного авіаційного полку.

Сонячний травневий день, зустрів 16 шкіл міста та району на стадіоні «Металург» ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище». Свято футболу розпочалось з підняття державного прапору України та виступом творчого колективу КВПУ. Ведучі свята розповіли про бойовий подвиг Сачко Й.К., вшанували пам'ять урочистим покладанням квітів до барельєфу Сачко Йосипа Кузьмича. Всі часники свята отримали грамоти, подарунки та гарний настрій, який панував впродовж всього свята.

Нажаль, 11-й турнір відбувся без людини, яка його започаткувала- Земцова Сергія Федоровича- ветерана професійно-технічної освіти України, директора Квпу з 1983 по 2016 рік, Відмінника освіти України, нагородженого нагрудним знаком «А. Макаренко». Сергій Федорович любив та поважав спорт, робив все можливе і неможливе для його розвитку.

Ми продовжуємо спортивну традицію та пам’ятаємо нашого наставника. Всі присутні вшанували пам'ять Сергія Федоровича Земцова хвилиною мовчання.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…