Наша діяльність

ДЕНЬ СОБОРНОСТІ в ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище»

«РАЗОМ З ВЛАСНОЇ ВОЛІ!»

22 січня 1919 року увійшло до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Собор душі є у кожного із нас, а одним із головних завдань собору душі є - знати і пам’ятати свою історію.

Виховання патріотизму молоді – одна з найактуальніших тем сьогодення, бо кожен розуміє, що тільки в єдності та згуртованості український народ зможе подолати всі негаразди та труднощі.

Із нагоди свята в ДНЗ «Костянтинівське вище професійне училище» проведена урочиста лінійка, інформаційно-просвітницькі заходи, спрямовані на виховання в здобувачів освіти почуття патріотизму, поваги до минулого українського народу, утвердження демократичних цінностей. Тематика бесід, уроків-лекцій, годин спілкування була така: «Україна, твоя доля - єдність, злагода і воля», «Збудуймо пам’яті собор», «Витоки соборності», «Сила України в її єдності», «Україно! Мій коханий краю», «Рідний край, де ми живемо, Україною зовемо».

Викладачі історії та права разом із учнями I-III курсів підготували краєзнавчу презентацію з історії української державності «На шляху до свободи та незалежності», історичні п’ятихвилинки під гаслом «22 січня 1919 року – визначальна подія у державотворенні України». Учасники заходів мали змогу переглянути відеоматеріали «Україна: минуле, сучасне, майбутнє», «Свято Злуки. Як усе починалось»

У бібліотеці нашого навчального закладу оформлені книжкові виставки, тематичні полиці «22 січня – День Соборності України», «Славетні імена України». Бібліотекар училища Ірина Устінова прийняла участь у обласному вебінарі «Ідея Соборності України: минуле, сучасне, майбутнє», організованому Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Донецькій області. Вона поділилася досвідом роботи педагогічного колективу училища з організації виховної роботи з учнями щодо відзначення державних свят.

Мета заходів донести до здобувачів освіти ідеї соборності, єдності та суверенності держави — головних умов розвитку незалежної України; поглибити знання учнів про події Української революції 1917–1921 років як важливого досвіду державотворення; формувати та розвивати громадянську та національну самосвідомость здобувачів освіти.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…